kuvailija.fi

Inspiraatiota etsimässä #10

Sigma 50 DG A:sta on tullut nopeasti suosikkini. Muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi sen suuri aukko irrottaa hauskasti kohteen taustastaan hieman kauempaakin, kuten kuva Kerosta ja tietokoneen äärellä istuvasta Jennystä todistaa.

Mitään tavattoman erikoista en ole sillä vielä päässyt kuvailemaan, kunhan olen vain kanniskellut sitä mukanani tuiki tavallisilla kävelyillämme, joita Keron kanssa tavan takaa teemme. Aina silti jotain sattuu silmään ja pitäähän siitä silloin yrittää ottaa kuva. Näin tammikuussa vuorokauden valoisin aika kuluu toimistotuolia kuluttaessa ja tuntuukin, että ne vähät kauniit päivät ovat aina arkisin.

Ylivoimaisesti parhain asia mitä päättyvän kuukauden aikana valokuvauksen saralla saavutin, oli uuden asian oppiminen. Tuo asia on ollut liki aina nenäni edessä, kun vain kameran olen siihen nostanut, mutta vasta nyt tajusin mitä se tarkoittaa: AF-ON -nappi, tuo kummallinen juttu kameran takaseinässä. Voi sitä riemua, kun yli kymmenen vuoden harrastamisen jälkeen huomasin pystyväni tarkasti päättämään mihin tarkennukseni sijoitan, eikä kameran automatiikka sitä pysty enää pilaamaan! Sen kunniaksi piti näpsiä siltä istumalta muutama makro työpöydän ääressä iltapäivän valon sinertyessä.

{flickrset}72157650564455901|870||juhanyman|Y{/flickrset}