kuvailija.fi

Kevättä katselemassa

Kameran rettuuttaminen mukana on nykyisin helppoa, kiitos Black Rapidin. On kuin olkalaukkua kantelisi, eikä muutama kilo muovia, metallia ja lasia tunnu missään. Niinpä huhtikuussa tulikin sitten kuvailtua pitkästä aikaa suhteellisen paljon, kun kamera oli mukana jopa ihan vain Keron kanssa lenkkeillessä.

Kevät on oikeastaan todella rumaa aikaa: lumi on ruskeaa, harmaata, jopa mustaa. Maisema kaikkinensa on harmaanruskeaa massaa, johon ainostaan vain vauhdilla lisääntyvä valo luo omaa taikaansa. Loppukuusta alkoi näkymään jo hieman muitakin sävyjä, kun lumi alkoi käydä vähiin ja jäät väistyä vesistä.

Kaiken kaikkiaan kevät on kuitenkin mukavaa aikaa, koska siitä tietää kesän saapuvan. Ja sitten syksyn, sitten taas talven. Onneksi täällä pohjoisessa vuodenajat ovat niin kokonaisvaltaisia, että jokaisesta nauttii sen hetken mitä ne kestävät. Kevät tarkoittaa myös sitä, että talvihorroksen jälkeen muutkin harrasteet saavat jälleen huomiota ja niinpä onkin kohta viriteltävä GPS taas tulille.

{flickrset}72157633372753858|870||juhanyman|Y{/flickrset}