kuvailija.fi

Inspistä odotellessa #2

Syksy saapui oudon lämpimänä vuonna 2013, ja myös kuivana. En muista, milloin olisi Iijoessakaan niin vähänä ollut vesi. Kuivuus toi kuitenkin mukanaan varsin värikkään ruskan, kun lehdet eivät mädäntyneet puihin. Jos öisin olisi kylmempää, niin ruska olisi varmaan vieläkin loistokkaampi.

Lämpimästä säästä huolimatta romuska pomppasi yllättäin kimppuuni ja tätä kirjoitellessani katselen kaihoisasti tämän tästä ikkunasta ulos kauniiseen ja lämpimään syysiltapäivään. Voisi tuota ulkonakin toki puuhailla kaikenlaista, mutta mikäli mielin aamulla töihin päästä, niin on vain yritettävä malttaa mielensä ja pysytellä sisätiloissa.

Lisäsin kuvia 18. ja 29.9. Pari kuvaa näpsin Rovaniemellä Ruduksen sora-asemalla käydessämme siellä seuraamassa lappalaiskoirien luonnetestejä. Koekäytin samalla töihin ostamaani 24-105mm f/4 L-putkea, joka vaikuttaa yleiskäyttöön todella mainiolta, joskaan syväterävyyden osalta sen kanssa ei kauheasti kikkailla. Lähinnä se tuli hankittuakin verkkojournalistisia kuvakulmia silmällä pitäen ja siinä hommassa luulenkin pärjääväni sen kanssa erittäin hyvin. Kolmen aika-arvon kuvanvakain antaa anteeksi heikon valaistussuunnittelun monessa tukalassa paikassa ja suhteellisen pitkän venyvyytensä ansiosta ei tarvitse aina asettua aivan kuvattavan nenän alle. Ja koska painokin jää reiluun 600 grammaan, jaksaa sen kanssa sinnitellä pidemmissäkin seminaareissa ja harjakaisissa. Ennen kaikkea nyt ei tarvitse enää kantaa omia objektiiveja töihin, ainakaan ihan joka kerta.

Latasin vielä kaksi kuvaa syyskuun viimeisen, syksyisen kuulaan päivän kunniaksi.

{flickrset}72157635534997962|870||juhanyman|Y{/flickrset}