kuvailija.fi

Inspistä odotellessa #3

Aloitin alati harmaantuvan lokakuun kuvaamisen varovaisesti kahdella saturaatiot liki nolliin säädetyllä otoksella.

Lumi tuli maahan 15.10. illalla ja jäikin, ainakin joksikin aikaa. Oli siis tullut jälleen aika käydä laittamassa mökki talviteloille ja siinä sivussa tuli näpsittyä myös muutama kuva. Kero sai luvan toimia mallina useammassakin näpsyssä.

Lisäsin kuvia sunnuntaina 27.10. Vähäinen lumi oli lähes kokonaan sulanut. Keroa ulkoiluttaessa varsin sumuisessa säässä näpsin muutaman kuvan ja illemmalla niitä käsitellessäni löysin muutaman hyvän ominaisuuden Lightroomista. Hetihän niitä piti kokeilla, tietenkin.

Hyvällä lykyllä saan töihin pian Adobe CC -lisenssin, johon kuuluvia ohjelmia saan ihan luvan kanssa käyttää myös kotikoneella. Vain Lightroom pitää jatkossakin hankkia itse. Annoinpa myös paikalliselle tietokonekauppiaalle tehtäväksi kasailla kotiin uusi työasema, kun nämä ohjelmat ja kuvat tuntuvat vain paisuvan koko ajan. Nytkin Lightroom sanoi, että muisti on lopussa, eikä suostunut exportaamaan vaivalla muokkaamaani kuvaa isommilla resoluutioilla. Täytyy vain kärsivällisesti odotella molempia, niin rautaa kuin softaakin.

Lokakuu alkaa olla lopuillaan, joten nähtäväksi jää, tuleeko tähän artikkeliin enää uusia kuvia.

{flickrset}72157636209032205|870||juhanyman|Y{/flickrset}