kuvailija.fi

Lomalla, kesälomalla

Täytyyhän sitä työssäkäyvän joskus lomaakin pitää. Jos emme kotosalla puuhaillessa kuluttaneet aikaamme, niin sitten olimme reissussa.

Kuviakin tuli jonkun verran otettua, joskaan en tainnut järjestää itselleni ainuttakaan varsinaista kuvausreissua. Kuvia tuli otettua lähinnä muiden harrasteiden, kuten kätköilyn ohella. Ihan viimeksi mainitun syyn takia hankin kerran Rovaniemeltä ohi ajaessamme paikallisesta Gigantista Canon EOS M:n, kun se on niin näppärän kokoinen ja painoinen. Eihän se 5D:tä korvaa, mutta säästää usein tilaa ja hikeä.

Tämän satsin ensimmäiset kuvat ovat Tanhuan reissun yhteydessä pienimuotoiselta Pyhän kierrokselta ja loput varsinaiselta lomamatkaltamme Pohjois-Karjalaan. Tukikohdaksi vuokrasimme Kontiolahdella Pielisjoen rannalla sijaitsevasta Paiholan kylästä aivan loisteliaan mökin. Sähköt mökkiin hoituivat aurinkokennolla, sauna oli rehellinen puusauna ja vessassa käytettiin veden sijasta kuivikkeita. Sinne voi todellakin palata joskus takaisin! Lomamatkaamme sävyttivät rajut ukkoskuurot, jotka monta kertaa suoranaisella raivolla piiskasivat retkuettamme. Onneksi olimme kuitenkin autolla liikenteessä!

Reissun aikana väritimme kätköilykartastamme vihreäksi seuraavat kunnat: Hyrynsalmi, Ristijärvi, Juuka, Kontiolahti, Polvijärvi, Outokumpu, Kaavi, Tuusniemi, Liperi, Tohmajärvi, Kitee, Rääkkylä, Juankoski, Rautavaara, Kiuruvesi ja Pyhäntä. Samalla saimme tutustua moniin hienoihin paikkoihin ja nähtävyyksiin, joista minulle jäi päällimmäisenä mieleen Tuntemattomasta sotilaasta tuttu Paloaukea ja Renny Harlinin Mannerheim-elokuvaa varten rakennetut lavasteet.

Paluumatkalla pohjoisen suuntaan syöksyvirtaukset kaatoivat puitakin tiellemme Rautavaaran liepeillä. Lomamatkamme viimeisen yön vietimme Iisalmessa Hotelli Koljonvirrassa, jossa ainakin Keroa passattiin oikein olan takaa. Kätköjä tuli reissun aikana poimittua yli puolen sataa.

{flickrset}72157646145520443|870||juhanyman|Y{/flickrset}