kuvailija.fi

Tour de Maakuntamulti, Finaali

Kesän 2013 lomareissumme tukikohdaksi vuokrasimme Multian Vanhasta Väätäsestä todella mainion mökin. Varauskalenterin mukaan naapuriimme piti tulla asukkaita, mutta jostain syystä saimme koko Väätäisenjärven rannan yksin käyttöömme koko vierailumme ajaksi. Sehän toki passasi meille; seudulla oli rauhallista ja Kerokin sai temmeltää kangasmaastoissa aivan mielensä mukaan.

8.-12.7. tehdyn reissun aikana noukimme kätköt seuraavista kunnista: Raahe, Oulainen, Ylivieska, Kivijärvi, Ähtäri, Keuruu, Multia, Virrat, Karstula, Saarijärvi, Uurainen, Alavus, Kuortanen, Alajärvi, Vimpeli, Kruunupyy, Kokkola, Kannus, Sievi, Nivala, Haapavesi, Siikalatva ja Utajärvi. Koska löysimme artikkelin nimen mukaisesti myös Maakuntamultin päätepisteen, niin saimme viherrettyä samalla myös Porvoon. Se jäi nimittäin kesällä 2009 tekemättä, vaikka tuolloin vallan yövyimmekin kaupungissa!

Koko matka kiertoajeluineen sujui kaikin puolin isommitta kommelluksitta lukuun ottamatta Saarijärvellä sattunutta rengasrikkoa. Koska sekin tapahtui pysäköintialueella ja peräkontista löytyy täysimittainen vararengas, niin siinäkään ei suurempaa dramatiikkaa päässyt syntymään.

Kätköt johdattelivat meitä tälläkin lomareissullamme moniin mielenkiintoisiin ja kauniisiin paikkoihin, kuten Pihlajaveden erämaakirkolle Keuruulla, Karstulan näkötorniin, Ahvenlammen hylätylle rokkilavalle ja moneen, moneen muuhun. Kuvien ottaminen jäi jostain syystä vähille ja sekös näin jälkikäteen harmittaa.

Reissun viimeisen yön vietimme Sokos Hotel Kaarlessa Kokkolassa. Ja kuten aina ennenkin, kotiin oli mukava palata.

{flickr set=72157646909297119}