kuvailija.fi

Heräteostoksilla

Netissä oli hyvä tarjous, piilossa suurelta yleisöltä. Mutta minä sen huomasin, onneksi. Kun osti objektiivin, sai kameran kaupan päälle. Juurikin sellaisen paketin, josta matkustellessa olen salaa haaveillut: mikrojärkkäri, jossa oikea etsin ja ergonomia kohdillaan.

Sellainen on Olympus OM-D E-M5, jonka sain Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 Pron kylkiäisenä. Kamerahan on toki vanhaa mallia, mutta edelleen loistavasti asiansa ajava. Sääsuojattukin on. Pieni ja kevyt, mutta tukevatekoinen. Metallia, ei muovia. Objektiivin kinovastaavuus on 24-80 mm, eli täsmälleen sitä mitä pitääkin olla kaupunkimaisemia kuvaillessa.

Pari päivää tässä on nyt tullut sitä pyöriteltyä ja säädeltyä. On siinä totuttelemista.

Personointimahdollisuuksia on niin paljon, että olin jotenkin saanut hämmennettyä RAW:n matalaresoluutioiseksi jpg:ksi. Niinpä alla olevan sarjan kuvista osan otin hurjassa 1296x864 pikselin koossa. Vähäsen harmittaa, sillä niissä voisi joissain olla potentiaalia jälkikäyttöön.

Talvitumput kädessä tuota ei käsitellä. Eikä sillä kuvata kiivastoimista liikettä, vaikka tarkennus onkin järjettömän nopea. Siihen puuhaan on edelleen parasta käyttää vanhaa kunnon peilijärkkäriä, joka kykenee seuraamaan liikkuvaa kohdetta huomattavasti sulavammin. Kuva on muutoin kyllä huippua vielä tänäkin päivänä, kun kameran markkinoilletulosta on kulunut jo neljä vuotta.

Taisin saada uuden kaverin.

{flickrset}72157665653144453|870||juhanyman|Y{/flickrset}