kuvailija.fi

Lasia ja ballistista nailonia

Heinäkuu tuli vietettyä puoliksi kesälomalla ja puoliksi töissä. Loman loppupuoliskon aikana en saanut mitään ns. hyödyllistä ja järkevää aikaiseksi, vaan lähinnä tuli vain vetelihdittyä. Eli ihan siis lomailtua, kunnes sekin hyvän olon tunne viimein päättyi. Kätköilykin jäi harmittavan vähille rajoittuen lähinnä paikkakunnan sinällään upeille kätköille.

Kuvasin perinteiset markkinaviikon mätsärit. On yllättävän kovaa hommaa tehdä jatkuvia kyykkyjä kolme, neljä tuntia putkeen. Kokeilkaa vaikka! Keikka onnistui ihan semisti, mitään todella upeeta ei kennolle piirtynyt, mutta jotakuinkin kaikki tarvittava tuli taltioitua. Ukkonen ja rankkasade hieman sekoittivat pakkaa, mutta se ei urheita koiraihmisiä lemmikkeineen juuri säikäyttänyt. Käytössä oli molemmat kamerani, pitkä putki Canonissa ja leveämpi Olympuksessa. Hommat hoituivat lähinnä Canonilla, sillä nopeisiin tilanteisiin ei peilittömästä Olympuksesta edelleenkään ole. Muutoinkin kaikkea elävää on mukavampi kuvata hieman kauempaa. Kuvia keikasta löytyy koiraharrastajien Flickristä.

Hankin Verkkokaupasta kokeeksi edullisen Hoyan suodinsarjan Olympukseen. Paketissa on UV-, pyöröpolarisaatio- ja ND 8 -harmaasuotimet. UV-lasia olen nyt pitänyt paikoillaan lähes koko ajan ja toden totta, kyllähän se kuvien kontrastia lisää ihan silminnähden. Pyöröpolarisaatisuodinta kokeilin töihin palattuani Hirsikampusta kuvatessani. Värikkäässä ympäristössä se pääsikin oikein kunnolla oikeuksiinsa, kun kirkkana ja terävinä toistuvat pilvet loistavat syvän sinisellä taivaalla. Loistavaa, vähentää jälkikäsittelyn tarvetta huomattavasti. ND-filtteriä ajattelin kokeilla enemmän syksyn kuluessa, joten siitä sitten enemmän.

Tilasin samalla pienimpäänkin kameraan BlackRapid -hihnan. En voi oikein kuvitellakaan enää roikottavani kalustoani normaalista hihnasta niska- ja selkäsäryistä kärsien. BlackRapidin Metro on suunniteltu pienille järjestelmäkameroille, eli se on huomattavan kevyt ja pakkautuu pieneen tilaan esim. ulkomaille lähtiessä. Tässä mallissa on karbiinihaassa vakiona lukituslevy, joka varmistaa haan kiinnipysymisen tilanteessa kuin tilanteessa.

Heinäkuussa vierailimme Annen ja Pekan luona Alavieskassa, ja kävimmepä Jennyn kanssa yhteisellä, ihan pienellä valokuvausreissullakin tässä lähimaastoissa. Edellisestä onkin kulunut aikaa varmasti jo vuosia! Hilloja poimittiin juuri sen verran, mitä luulemme tarvitsevamme tulevana talvena, eli ei siis paljoakaan. Tanhuassa ei ole tullut vierailtua koko kesänä ja ainakin itselläni alkaa olla jo pieniä vieroitusoireita.

{flickrset}72157670646376186|870||juhanyman|Y{/flickrset}