kuvailija.fi

Kuitu tuli taloon

Menin sitten irtisanomaan adsl-liittymämme heti syyskuun alusta, kun kaivoivat valokuidun nurkanjuureen. Optimistisesti ajattelin, että sehän tulee sisälle asti ihan lähiaikoina. Toisin kuitenkin kävi.

Oli jo marraskuun ensimmäinen päivä, kun jäin potemaan orastavaa romuskaa kotiin. Katselin haikeana ulos, kun maa muuttui valkeaksi hiljakseen maahan leijailevista lumihiutaleista. Vaikutti siltä, että lumipeite voisi jäädä nyt pysyväksi; oli sen verran pakkasta luvannut ainakin seuraavan viikon ajaksi. Puhelin soi. Jenny sieltä soitteli ja kysyi, että onko Eltelin asentaja ollut minuun yhteydessä. No eipä ollut, mutta eipä aikaakaan, kun sellainen saapasteli pirttiin ja halusi meille asentaa internetin. Voi sitä ilon ja onnen päivää!

Valokuvat ja videot ovat odotelleet jo kaksi kuukautta kiintolevyjen uumenissa, vanhimmat pidempäänkin. Painavan datan siirtäminen 3g-yhteyden kautta ei tuntunut mielekkäältä, joten päätimme odottaa kuidun saapumista, tuli milloin tuli.

Olihan noita jokunen ehtinyt syksyn aikana kertyäkin. Latasin ihan vain lataamisen ilosta Flickriin reilusti otoksia, myös aivan muistoiksi luokiteltavia kuvia, eli suoranaisia räpsyjä. Jos tästä nivaskasta siis joku helmi löytyy, niin sitä pitää hieman etsiskellä. Vaan mikäpä olikaan lataillessa: tsup vain ja koko köntti oli siirtynyt toiselle pallonpuoliskolle!

{flickrset}72157672418329733|870||juhanyman|Y{/flickrset}