kuvailija.fi

Kotipiha lähietäisyydeltä

Ei aina tarvitse lähteä kauas kuvaamaan. Moni varmaan ajattelee, että luontokuvien takia pitää kerätä 50 kiloa varusteita ja taivaltaa ne pykälässä vähintäänkin 100 kilometrin päähän lähimmästä ihmisasumuksesta. Pah, sanon minä, ja niin tekevät useimmat ammattilaisetkin.

Nämä kuvat otin kotipihallamme eräänä lokakuisena arkipäivänä, kun pitelin ylimääräistä vapaapäivää. Syksyn ensimmäinen kuura koristeli aamuauringon avustuksella pihan satumaiseen loistoon, enkä malttanut jäädä enää sisälle juomaan kolmatta mukillista aamukahvia. Kero haukkua louskutteli häkissään ja silminnähden ihmetteli kuuraisella tantereella konttailevaa isäntäänsä.

Tällä kertaa maltoin käyttää jalustaa, lankalaukaisinta ja aikaa, ja niinpä olenkin lopputuloksiin varsin tyytyväinen. Kuvissa on voimakas bokeh, josta itse ainakin pidän oikein erityisesti. Mutta tuosta Sigman makrosta en oikein pidä, kun siinä on niin pitkä ja äänekäs tarkennus. Halvallahan ei saa hyvää, sanotaan, mutta siihen pitää toistaiseksi tyytyä.

Kuvien ja artikkelien uudelleenorganisoinnin myötä nämä kuvat löytyvät muitten makrojen joukosta:

{flickrset}72157606331018127|870||juhanyman|Y{/flickrset}