kuvailija.fi

Poropaimennus 2012

Vuoden 2012 poropaimennustapahtuma järjestettiin Sodankylän Vuotsossa Vuomaselän erotusaidalla 9.-11.3. Koska meillä oli "sopivasti" loma, käytimme Tanhuaa tukikohtanamme ja kävimme perjantaina ja lauantaina sieltä käsin seuraamassa tapahtumaa.

Kuvaamisen kannalta tapahtuma oli haastava: aita oli iso, joten etäisyys kohteisiin kasvoi väkisellä kymmeniin metreihin. 400-millinenkään ei tuntunut oikein olevan riittävä, mutta onneksi 5D:ssä riittää pikseleitä rajattavaksi. Perjantaina hankaluuksia aiheutti lisäksi alkanut sankka pyry ja lauantaina taas kirkas auringonpaiste. Runsas valon määrä toisaalta antoi mahdollisuuden käyttää nopeita suljinaikoja, mutta varjot tuppasivat olemaan todella jyrkkiä.

Itse pidän poroja varsin kuvauksellisina elukoina, joten koirat tahtovat jäädä aina hieman paitsioon. Yritin toki niitäkin kuviin saada mahtumaan, kun kerran toisina pääosan esittäjinä esiintyivät. Huomion arvoisena seikkana mainittakoon, että lähes jokaisessa kuvassa liike tuntuu suuntautuvan vasemmalta oikealle. Pelleilin joissain kuvissa hieman Lightroomin vinjetointi-efektillä enemmän tai vähemmän onnistuen.

{flickrset}72157649655053265|870||juhanyman|Y{/flickrset}