kuvailija.fi

Syöte MTB 2012

Tarkoituksenani oli saada otettua yksi ainoa kelvollinen kuva maastopyöräilystä. En ole ihan varma, että sainko tavoitteeni toteutettua, mutta ehkäpä tässä nyt juuri ja juuri yksi sellainen voisi olla. Loput ovat enemmän ja vähemmän peruskauraa.

Vielä edellisiltana sääennusteet uhkailivat rumalla sadesäällä ja jopa ukkosella, mutta aamulla oli jo toinen ääni kellossa. Päivästä tuli poutainen ja jopa varsin lämmin. Yön aikana satanut vesi höyrysi kosteana utuna takaisin taivaalle.

Saavuin Kellarilammen maastoon jo hyvissä ajoin, etten missaisi kärkijoukkoja. Taisinpa lopulta toista tuntia odotella kannon nokassa istuskellen. Välillä kävi mielessä, että tupakka voisi maistua hyvälle siinä vetelehtiessä, mutta tuo kurja ajatus hälveni yhtä nopeasti kuin se päähäni oli tullutkin. Takana on jo neljä tupakatonta kuukautta. Tai melkein, poltin kesäkuussa yhden ja totesin sen maistuvan todella pahalle.

Liki tasan klo 10.30 kärki saapuikin lammen maastoon. Vaikka matkaa oli takana jo reilu 30 km, ei väsymys näyttänyt painavan kovakuntoisten pyöräilijöiden kasvoilla. Kuvasin muutaman ruudun, heitin repun pykälään ja kiiruhdin Pytkynharjun päälle. Unohtakaa karppaukset, Atkinsit sun muut, tulkaa joukolla juoksemaan Pytkynharjun rinteitä ylös ja alas. Takaan, että läskit saavat kyytiä!

Yllättävän kauan kului aikaa, ennenkuin kärki saapui lenkiltään Kellarilammen ja Hanhilammen välimaastoon. Lienevätköhän jääneet Lauttalammen huoltopisteellä suustaan kiinni, vai mikähän siinä maksoi? En kuitenkaan asianomaisilta itseltään sitä kysellyt, vaan keskityin ottamaan jokusen kuvan, ennenkuin rymysin alas harjulta ja suuntasin paluumatkalle kotia kohti.